İşte Botoks Hakkında Merak Edilenler

Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur, ‘Botoks, tedavisi ehil ellerde yapılmazsa bir takım komplikasyonlarla karşılaşılabilir’ dedi.

Açılımı ‘Botolinum İnjeksiyon’ olan Botoks’un, özellikle yüz ve boyundaki kırışıklıkları gidermek için uygulanan en etkili kırışık giderme yöntemi olduğunu ifade eden, Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur, “Dermato-kozmetoloji alanında kendine yer edinmiştir. Hayatımız boyunca milyonlarca kere tekrarladığımız mimiklerimiz, cildimizde istemediğimiz kalın ve ince çizgiler oluştururlar, Botoks işleminde, direkt kasların içine, ince iğneler ile enjekte edilen Botulinum A ilacı, çizgilerin yaklaşık 4-7 gün içerisinde yok olmasını sağlar ve ayrıca yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller. Hastada daha canlı, birkaç yaş gençleşmiş bir cilt ortaya çıkar. Mutlaka uzman hekimlerce uygulanması gereken bu yöntemde, 6-9 ayda bir uygulama önerilir” dedi.
Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur “Botoks” hakkında merak edilenleri yanıtladı.

HANGİ SORUNLARDA ETKİLİ OLUYOR?

Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıktığını kaydeden Uzman Öznur, “Alın bölgesi, kaş arası, göz kenar çizgileri, üst dudak, boyun çizgileri, el, ayak, koltuk altı terlemeleri ve spasitede ve migren ağrılarında botoks kullanılmaktadır” diye konuştu.

Botoksun en çok üst yüz bölgesi kırışıklıklar için kullanıldığını belirten Uzman Öznur, Botoks işlemini de şöyle anlattı:

“Uygulanacak alan temizlendikten sonra ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda ilaç veriliyor. Uygulama için 10-15 dakikalık bir seans yeterlidir. İlk etki 3-7 gün içerisinde görülmeye başlar.”

ETKİSİ SÜRESİ NEDİR? ETKİ SÜRESİNİ UZATMAK MÜMKÜN MÜ?

Dermatoloji Uzmanı Öznur, “4-6 ay etki süresi vardır. Mutlaka kırışıklıklara yönelik uzman hekiminizce önerilen dermatokozmetik ürünlerde kullanılmalıdır. Bu etki süresini uzatabilir. 18-65 yaş arasında uygulanabilen güvenilir bir yöntemdir.

NE TÜR KOMPLİKASYON OLUŞABİLİYOR? KOMPLİKASYONLAR İLE KARŞILAŞMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Tedavi ehil ellerde yapılmazsa bir takım komplikasyonlarla karşılaşılacağını vurgulayan Uzman Öznur, “Uygulanan yerlede morarma, göz kapakların ve kaşların düşmesi, çiftgörme, göz kapağının dışarı kıvrılması. Alt yüz botoks uygulamalarında, konuşma ve yutma güçlükleri, yüz simetrisinin bozulması gibi durumlar olup geriye dönüşümleri bir süre sonra mümkündür. Âmâ tabi ki en iyisi bütün bu komplikasyonları oluşturmadan hastaların tedavisidir” şeklinde konuştu.

İşlem öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten Uzman Öznur, “Hasta, aktif yaşamına işlem sonrasında dönebilir. Enjeksiyon yapıldığı için 4 saat kadar bu bölgeye temas edilmemesi, makyaj yapılmaması tavsiye edilir” dedi.

Leave a reply